0

Νέες περικοπές ζητά από την Πορτογαλία ο Σόιμπλε

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ Enimerwsi Gr12:22 - 08/04/2013
Share Button
 
 

Προϋπόθεση νέες δημοσιονομικές περικοπές, για την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Πορτογαλία, έθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Με αφορμή την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ορισμένων από τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση, ο Σόιμπλε ζήτησε νέα μέτρα.
«Η Πορτογαλία σημείωσε μεγάλη πρόοδο πέρυσι για να κερδίσει πρόσβαση στις χρηματαγορές. Ωστόσο μετά την απόφαση αυτή (του Συνταγματικού Δικαστηρίου) θα πρέπει να υιοθετήσει νέα μέτρα εξοικονόμησης πόρων», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  σε συνέντευξή του σε βαυαρικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας την Παρασκευή να απορρίψει τέσσερα από εννέα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνονται στο φετινό προϋπολογισμό, αναμένεται να επιφέρει πλήγμα στα δημοσιονομικά της χώρας, με τις απώλειες να εκτιμώνται μεταξύ 900 εκατομμυρίων και 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.
Την ίδια στιγμή σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, δεσμεύτηκε να μειώσει τις δημοσιονομικές δαπάνες μετά την απόφαση αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ
Enimerwsi Gr
24ωρη συνεχής ενημέρωση. Το enimerwsi.gr διανύει τον 8ο χρόνο διαδικτυακής ζωής του, και είναι ένα από τα παλαιότερα αδέσμευτα ενημερωτικά ιστολόγια της Ελλάδας. Google+